fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajavio tužbu zbog neistina o nelegalnoj gradnji

Najavio tužbu zbog neistina o nelegalnoj gradnji

Budva, (MINA-BUSINESS) – Biznismen Veselin Pejović, vlasnik hotela Budva u tom gradu, podnijeće tužbe protiv lidera budvanskih odbora Demokratske Crne Gore i Crnogorske, Dragana Krapovića i Vladimira Bulatovića, zbog neistina da je hotel nelegalno izgrađen i da se divlje dograđuje.

On je naveo da je objekat na zapadnom krilu prinuđen da gradi u okviru sanacionog projekta, izrađenog nakon velike štete koja je nastala u hotelu usljed poplava i slijeganja terena zbog gradnje kompleksa solitera u komšiluku, pišu Vijesti.

Pejović je listu dostavio kompletnu dokumentaciju, sa fotoelaboratom, koji je uradila i sama Komunalna inspekcija i policija, gdje su utvrđena oštećenja na kompletnom prizemlju hotela i bazenu na prvom spratu.

Zbog toga je urađen i sanacioni projekat, kojim je investitoru, kompaniji Uniprom hoteli, urgentno preporučeno da na zapadnom krilu izgradi armiranobetonsku konstrukciju, kako bi se spriječilo slijeganje terena, nastalo nekontrolisanom gradnjom višespratnica u neposrednoj blizini hotela Budva.

Krapović i Bulatović optužili su hotelsku kompaniju da nema nijedan papir za dogradnju hotela i pozvali premijera Duška Markovića i ministra turizma Pavla Radulovića da poruše objekat.

Pejović je rekao da je on jedini investitor u Budvi koji je izgradio manji objekat od onoga što je bilo predviđeno urbanističko-tehničkim uslovima (UTU), i da je to prava rijetkost, jer su gotovo svi gradili i više od onoga što je plan dozvolio.

On je objasnio da je urbanističko-tehničkim uslovima za gradnju hotela Budva iz 2011. kompaniji Uniprom hoteli bilo dozvoljeno 11,68 hiljada kvadrata bruto građevinske površine, a da je izgrađeno 8,3 hiljade kvadrata.

Pejović je dodao da je bilo dozvoljeno da planirana površina ispod objekta iznosi 2,57 hiljada kvadratnih metara, a da je iskorišćeno 2,2 hiljade kvadrata. Spratnost objekta podrazumijevala je gradnju prizemlja i pet spratova, dok su Uniprom hoteli izgradili sprat manje.

„Ako budete našli ijednog čovjeka u Budvi da mu je bilo dozvoljeno da gradi 12 hiljada kvadarta, a da je izgradio četiri hiljade manje, ja ću vam pokloniti hotel Budva“, poručio je Pejović.

Najčitanije