fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajbolja sezona do sada

Najbolja sezona do sada

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Marina Porto Montenegro je u dosadašnjem dijelu godine zabilježila najbolju sezonu do sada, kada je u pitanju godišnja i mjesečna popunjenost, broj dolazaka i uplovljavanja jahti, kao i kvalitet korisničkog servisa.

“Godišnja popunjenost marine je na rekordnom nivou i 13,5 odsto je veća nego prošle godine, mjesečna čak 16,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

U kategoriji jahti od preko 30 metara, kako su kazali, popunjenost je bila 14 odsto veća, što je dokaz da je Porto Montenegro omiljena destinacija za superjahte.

Marina analitičar u Porto Montenegru, Lazar Bakić, rekao je da je marina u dosadašnjem dijelu ove godine imala preko dvije hiljade dolazaka jahti sa preko osam hiljada uplovljavanja.

“Do ovog rezultata smo došli strateškim formiranjem ponuda u cilju da odgovorimo potrebama naših klijenata čije povjerenje u našu marinu evidendno jača iz godine u godinu”, dodao je Bakić.

On je ocijenio velikim postignućem to što je marina Porto Montenegro ovog ljeta bila domaćin nekoliko giga jahti koje se nalaze u top deset u svijetu po dužini.

Kako je saopšteno, demografija klijenata je, manje više ista kao i prošle godine, koju u kategoriji ispod 30 metara dominantno čine gosti iz Velike Britanije, Rusije, Njemačke, Crne Gore, Srbije, Malte, Ukraine, Italije ali i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Kada su u pitanju superjahte, gosti, takođe, dolaze iz Veliku Britanije, Crne Gore, ali i Kajmanskih Ostrva, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Poljske, Turske kao i sa drugih kontinenata”, navodi se u saopštenju.

Bakić je dodao da timovi marine, marketinga i prodaje ulažu velike napore da za Porto Montenegro zna svaki vlasnik i kapetan broda u svijetu.

Najčitanije