fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajsavremenijom opremom dostižu se evropski standardi

Najsavremenijom opremom dostižu se evropski standardi


Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Laboratorija za mljekarstvo, koja se nalazi na Biotehničkom fakultetu u Podgorici, počela je da radi sa najsavremenijom opremom, čime se dostižu evropski standardi kvaliteta za dobro farmera, prerađivača i potrošača, saopštio je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović.

Početak rada na novoj opremi, vrijednoj 400 hilajda EUR, obilježili su posjetom Laboratoriji Simović, koji je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i ambasador Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivo Orav.

Nabavku opreme podržala je EU iz pretpristupnih fondova, kroz projekat Podrška veterinarskom sektoru.

“Zadovoljan sam što je realizovan još jedan zajednički i vrijedan projekat koji će doprinijeti daljem dostizanju EU standarda, konkretno evropskog kvaliteta mlijeka, a koji će donijeti benefite crnogorskim farmerima, prerađivačima i potrošačima”, rekao je Simović.

On je kazao da ga raduje što su danas zajedno na Biotehničkom fakultetu sa evropskim partnerima.

“Iskazujem zahvalnost Evropskoj komisiji (EK) za opredijeljenu značajnu podršku od 400 hiljada EUR za nabavku nove opreme”, naveo je Simović.

Savremena oprema dodatno će, kako smatra, ojačati tehničke kapacitete laboratorije, analize uzoraka biće preciznije i pouzdanije i za farmere i za mljekare, a potrošačima će se osigurati još bezbjedniji i kvalitetniji mliječni proizvodi.

Simović je rekao da će se, zajedno sa vrijednim domaćinima, mljekarama i stručnim službama, raditi i dalje na ostalim segmentima koji treba da unaprijede crnogorski mljekarski sektor.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije