fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavlja se nezakonito djelovanje menadžmenta Vektra Boke

Nastavlja se nezakonito djelovanje menadžmenta Vektra Boke

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Nezakonito djelovanje menadžmenta Vektra Boke se nastavlja, jer je za 6. decembar ponovo zakazana Skupština akcionara kako bi većinski dioničari, Dragan i Bojan Brković, izuzeli iz imovine kompanije i prodali hotel Plažu, tvrde predstavnici bivših radnika.

Punomoćnik bivših radnika, Jovan Pejović i predstavnik Udruženja za implementaciju prava, Ranko Martinović, kazali su da menadžment Vektra Boke za to nije dobio saglasnost Savjeta za privatizaciju i kapitalne, prenosi Radio Jadran.

Dragan Brković je od nezakonite prodaje objekata u zoni morskog dobra 3,1 milion EUR prebacio propalom preduzeću, Vektra Investments, umjesto da se namire obespravljeni povjerioci, 200 radnika Vektra Boke.

Martinović je rekao da je Dragan Brković prodavao nekretnine u vlasništvu države, na koje je imao samo pravo korišćenja, i dodao da su Savjet za privatizaciju i premijer Duško Marković reagovali blagovremeno kada je riječ o pokušaju da Skupština akcionara izdvoji hotel Plažu.

„Spriječena je primopredaja hotela Plaža, poklon sa oca na sina, ali ta ista ekipa je protivno zakonu zakazala narednu sjednicu Skupštine akcionara za 6. decembar, ne mareći za preporuke Savjeta, odnosno Vlade. Upornost kojom Brković sprovodi bezakonje zaista mora da zabrine običnog čovjeka, jer time pokazuje da ima određenu moć“, saopštio je Martinović.

On je dodao da očekuje da Savjet za privatizaciju, odnosno Marković, zasutavi za samovolju Brkovića, koji, kako tvrdi, ima pomagače u raznim strukturama, pogotovo u predsjedniku Privrednog suda, koji smatra da bi se prodajom hotela omogućilo namirenje povjerilaca po planu reorganizacije i ozdravljenje kompanije.

„Ovdje Privredni sud preporučuje da se sve proda da bi firma ozdravila, ili da se oživi mrtvac. Neka javnost komentariše“, poručio je Martinović.

Pejović je kazao da je vjerovao u pregovore s menadžmentom Vektra Boke nakon što je 25. novembra odložena Skupština zbog upozorenja Savjeta za privatizaciju da se ne smiju otuđivati hoteli Vektra Boke.

On je prije 15 dana uputio dva pisma predsjedniku Vlade i Savjetu za privatizaciju sa predlogom da se raskine kupoprodajni ugovor sa Vektra Bokom, jer se ni u jednom segmentu nije ostvario.

Pejović je upozorio i na moguću otimačinu hotela Plaža na Skupštini akcionara, na Brkovićevo prebacivanje kredita od 24 miliona EUR na teret Vektra Boke, kao i uzetih pet miliona EUR koje je kompanija stekla prodajom imovine.

„Bio sam ugodno iznenađen kada je neposredno pred Skupštinu akcionara došlo reagovanje Savjeta za privatizaciju, koji je jasno kazao da Brković nema pravo da otuđuje hotel Plaža i prenosi na novosnovanu firmu ćerku. Radnici su smatrali da je to kraj priče. Međutim, Brković opet zakazuje Skupštinu sa istim dnevnim redom. Bilo bi drastično da neko ko ovako krši zakone i otima imovinu bude jači od Vlade“, rekao je Pejović.

Predstavnica radnika Maja Pajović saopštila je da radnicima jedino nije uskraćeno pravo da strahuju i sumnjaju da će ikada ostvariti svoja potraživanja.

„Ovo nije samo problem 220 bivših i sadašnjih radnika Vektra Boke nego problem građana Crne Gore koji treba da se zapitaju kakva je to država u kojoj živimo ako jedan pojedinac može da bude jači od pravnog sistema. Preostaju nam protesti i da se vratimo na ulice, ako menadžment Vektra Boke sprovede svoj naum“, poručila je Pajović.

Protestima će, kako je dodala, radnici opet pokušati da skrenu pažnju svih kako bi im se izmirilo 800 hiljada EUR i zaustavilo bezakonje vlasnika i menadžmenta Vektra Boke.

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...