fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavljena turistička valorizacija Đalovića pećine

Nastavljena turistička valorizacija Đalovića pećine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada ugovorom o izgradnji elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, nastavlja sa aktivnostima u cilju turističke valorizacije te lokacije, saopštili su njeni predstavnici.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da su ugovor u ponedjeljak potpisali predstavnici Uprave javnih radova i Elektro tima iz Budve, a za ugovorenu investiciju je kroz Kapitalni budžet opredjeljeno 989,43 hiljade EUR.

Rok za završetak radova je pet mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

„Izgradnjom elektroenergetske infrastrukture stvoriće se uslovi za dalji nastavak razvoja kompleksa Đalovića pećine i njenih sadržaja. U tom cilju, Uprava javnih radova je takođe sa budvanskim Elektro timom potpisala i ugovor o opremanju ćelije 35 kV u trafostanici Nedakusi u Bijelom Polju, u vrijednosti od 29,77 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su podsjetili da je nedavno sa danilovgradskim preduzećem Eurozox ugovorena izgradnja primarne elektroenergetske infrastrukture za to područje, za što će iz kapitalnog budžeta biti izdvojeno 700 hiljada EUR.

Predviđene investicije u elektroenergetsku infrastrukturu će, pored toga što će obezbijediti napajanje budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ujedno doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava na tom dijelu bjelopoljske opštine.

Đalovića pećina i kompletno područje u njenoj okolini, kako je saopšteno, spada u najperspektivnije lokacije za unaprjeđenje turističke ponude Crne Gore.

Vlada će u uređenje tog kompleksa investirati oko 20 miliona EUR, a ukoliko zahtjevni građevinski radovi na terenu budu tekli planiranom dinamikom, očekuje se da za posjetioce bude spreman krajem naredne godine.
(kraj) nar

Najčitanije