fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNelegalno angažovana 43 radnika

Nelegalno angažovana 43 radnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na gradilištima u Ulcinju i Baru su, tokom inspekcijskih pregleda, zatečena 43 radnika u radu ‘na crno’, od kojih su 22 stranca, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

“Obavljeno je ukupno 25 inspekcijskih pregleda, u kojima su zatečena 43 radnika u radu “na crno”, utvrđena 51 nepravilnost, izrečeno sedam mjera ukazivanja i izdato 18 prekršajnih naloga”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, inspektori su obišli još 133 gradilišta koja nijesu bila aktivna.

“Takođe, na izgradnji jednog privatnog stambenog objekta, inspektori su zatekli devet angažovanih osoba, pa s obzirom na to da ih je angažovalo fizičko lice, izrečena je samo novčana kazna”, rekli su iz Uprave.

Inspekcija rada za oblast radnih odnosa i zapošljavanja je, na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma, bila uključena u zajednički nadzor gradilišta sa Urbanističko-građevinskom, Poreskom i Komunalnom inspekcijom na području Ulcinja, od 15. do 18. januara, i Bara, od 22. do 30. januara, sa fokusom na legalnost gradilišta i angažovanje radnika.

“Pojačani nadzor svih gradilišta u tim gradovima obavile su tri ekipe, u kojima su učestvovali inspektori rada iz Ulcinja, Bara i Podgorice”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije