fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodna bolja povezanost sa Azerbejdžanom

Neophodna bolja povezanost sa Azerbejdžanom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bolja povezanost Crne Gore i Azerbejdžana avio linijom neophodna je kako bi se na pravi način valorizovao potencijal turističke razmjene, koja će imati prirodni rast nakon otvaranja projekta Portonovi, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je na sastanku sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Azerbejdžana u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Eldarom Hasanovim kazao da su prijateljske odnose dvije zemlje doveli do povećanja saradnje u svim sferama, a posebno u privredi.

„S tim u vezi, na liniji razgovora s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim, naveo je da će podstaći dalje ugovaranje bolje povezanosti Crne Gore i Azerbjedžana avio linijom“, navodi se u saopštenju iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Kako je kazao, taj potez je neophodan, kako bi se na pravi način valorizovao ono što je potencijal turističke razmjene, koja će svakako imati prirodni rast nakon otvaranja projekta Portonovi, koji je u izvođenju azerbejdžanskih kompanija.

Đukanović je kazao da vjeruje da će se u doglednom vremenu obaviti i adekvatno energetsko povezivanje na jadransko-jonskom koridoru, koje će Crnoj Gori omogućiti uvoz gasa iz Azerbejdžana, što će umnogome poboljšati uslove ne samo za crnogorska domaćinstva, već prevashodno i za privredu.

Hasanov je kazao da Crna Gora predstavlja oazu mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te da njenim primjerom treba da se vode i drugi.

„Za takav epitet Crne Gore istakao je posebne zasluge Đukanovića, koji čvrsto i stabilno drži reformski kurs zemlje. Pohvalio je dosadašnju saradnju dvije zemlje, ističući da će se lično angažovati da se pored privredne, produbi saradnja u oblasti kulture, tako što će započeti prevod djela crnogorskih stvaralaca na azerbejdžanski jezik, kao i da će se intenzivirati razmjena studenata između dvije zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije