fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeto dobit 4,1 milion EUR

Neto dobit 4,1 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Neto dobit Crnogorskog Telekoma za prvih devet mjeseci iznosila je 4,1 milion EUR, što je 37 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Kasko je saopšteno iz kompanije, smanjenje profita uslovljeno je nižom operativnom dobiti, što je značajnim dijelom posljedica primjene novih računovodstvenih standarda u prethodnoj godini.

„Pored toga, smanjenje neto dobiti uslovljeno je i većim troškovima amortizacije u ovoj godini, zbog značajno većeg obima investicija u prethodnim godinama, što je povećalo ukupnu vrijednost kompanije“, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom na sajtu Montenegroberze.

Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), bez specijalnih efekata i nakon najma, iznosila je 22,2 miliona EUR, što je sedam odsto manje u odnosu na uporedni period.

Telekom je u prvih devet mjeseci zabilježio rast broja korisnika u gotovo svim segmentima.

„Najveći rast zabilježen je u postpejdu, sa šest odsto više korisnika u odnosu na treći kvartal prošle godine, što je pokrenulo ukupni rast u segmentu mobilne telefonije“, rekli su iz Telekoma.

Broj korisnika mobilnog interneta veći je 13 odsto, dok je korisnička baza rasla i kada su u pitanju fiksni internet i TV usluge.

Ukupni prihodi za devet mjeseci iznosili su 60,2 miliona EUR, što je 5,9 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

„Pad je dominantno zabilježen u segmentu veleprodaje i fiksnoj telefoniji, što je očekivano imajući u vidu razvoj tržišta“, dodaje se u saopštenju.

Povjerenje i zadovoljstvo korisnika, za koje se Telekom izborio u prvoj polovini godine, kako je saopšteno, nastavili su da rastu, pa povećanje korisničke baze u skoro svim segmentima nije iznenađenje.

Izvršna direktorica Telekoma, Dina Cibulskaja, kazala je da je zadovoljstvo korisnika kvalitetom mreže i usluga koje dobijaju od kompanije ojačano u prethodnom periodu.

„To smo postigli time što kontinuirano posvećujemo posebnu pažnju korisničkom iskustvu, jednom od prioriteta u našem poslovanju. Korisnici zato Telekom vide kao kompaniju koja pruža visokokvalitetne usluge, i profesionalnu i efikasnu podršku“, rekla je Cibulskaja.

Iz kompanije je saopšteno da je stabilnost Telekom mobilne mreže velikom broju turista i svim domaćim korisnicima omogućila da bezbrižno surfuju i razmjenjuju multumediju preko mobilnih telefona, pa je zahvaljujući veoma uspješnoj ljetnjoj kampanji uspješno smanjen pad u broju pripejd SIM kartica.

„Broj korisnika mobilnog interneta porastao je za 23 hiljade, odnosno oko 13 odsto i iznosio je 194 hiljade. Unapređujući kvalitet mreže, Telekom nastavlja da radi na poboljšanju korisničkog iskustva“, dodali su iz kompanije.

Najčitanije