fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeto dobit će dodati akumuliranoj iz prethodnih godina

Neto dobit će dodati akumuliranoj iz prethodnih godina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) su na sjednici Skupštine odlučili da se prošlogodišnja neto dobit od 4,2 miliona EUR doda neraspoređenoj, odnosno akumuliranoj iz prethodnih godina.

Akcionari su na danas održanoj redovnoj sjednici jednoglasno usvojili izvještaj o poslovanju CGES-a za prošlu godinu i finansijske iskaze sa izvještajem nezavisnog revizora.

“Za revizora CGES-a za ovu godinu izabran je PricewaterhouseCoopers”, saopšteno je iz CGES-a.

Za članove Odbora direktora CGES-a izabrani su predstavnici države, Vesna Bracanović, Tamara Ivković, Zo¬ran Mi¬lja¬nić, kome su obnovljeni mandati i Kemal Omerović, novi član u Odboru direktora.

Terna je takođe imenovala dva predstavnika, Giovannia Cerchiarinia i Carla Crea, dosadašnje članove Odbora direktora CGES-a, dok će Elektromrežu Srbije i u ovom sazivu predstavljati Jelena Matejić.

Istog dana u Podgorici, održana je konstitutivna sjednica Odbora direktora CGES-a. Bracanović je reizabrana na funkciju predsjednice Odbora direktora CGES-a, dok je zamjenik predsjednika tog tijela Cerchiarini.

Najčitanije