fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeto dobit u trećem kvartalu 7,05 miliona EUR

Neto dobit u trećem kvartalu 7,05 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka je u trećem kvartalu ostvarila neto dobit od 7,05 miliona EUR, što je 36 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštili su njeni predstavnici.

“Bilansna suma Hipotekarne banke na kraju septembra iznosla je 559,4 milona EUR i porasla je 10,3 odsto u odnosu na početak godine”, navodi se u saopštenju.

Banka je, kako se dodaje, pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata.

Depoziti klijenata su od početka godine povećani 10,7 odsto i iznose 454 miliona EUR.

“Hipotekarna banka je tokom ove godine uspjela i da smanji nivo problematičnih kredita, što je pozitivno uticalo na finansijski rezultat i na smanjenje pokazatelja loših kredita, koji po danima kašnjenja iznosi 3,23 odsto, dok je u trećem kvartalu prošle godine iznosio 3,82 odsto”, navodi se u saopštenju.

Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke, Esad Zaimović, kazao je da je ta finansijska institucija u trećem kvartalu, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavila i sa širenjem poslovne mreže.

“Otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku. Lansirali smo na tržište i prvu VISA Infinite karticu, najprestižniju debitnu karticu VISA kartične kuće”, dodao je Zaimović.

Pored širenja poslovne mreže banka će nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti u kontinuitetu mogu očekivati nove proizvode koji će dodatno olakšati korišćenje bankarskih servisa.

Hipotekarna banka je, kako su podsjetili, ove godine u Sarajevu dobila nagradu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine zaredom prepoznata kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...