fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeupitan značaj Bolnice Meljine

Neupitan značaj Bolnice Meljine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Značaj Bolnice Meljine je neupitan i država ulaže kontinuirani napor da za probleme u toj ustanovi nađe kvalitetno i održivo rješenje, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Sindikalne organizacije radnika te ustanove.

„Na zajedničkom smo poslu da dođemo do rješenja. Siguran sam da niko ne razmišlja da Bolnica Meljine bude ugašena. Država ima jasan interes da obezbijedi nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako građanima tog dijela Crne Gore tako i turistima“, kazao je Marković.

Predstavnici Sindikalne organizacije, na čelu sa predsjednicom Slavicom Drobnjak, predočili su Markoviću tešku situaciju u kojoj se nalazi bolnica kao i sve aktivnosti koje sprovode kako bi se obezbijedilo funkcionisanje tog sistema.

Marković je rekao da je za poštovanje posvećenost i briga zaposlenih o svojoj ustanovi.

Na sastanku je ukazano na brojne aktivnosti Vlade kako bi zaposleni u toj privatnoj zdravstvenoj ustanovi primali zaradu i imali osnovna sredstva za rad i pružanje zdravstvene zaštite građanima.

„Važno je da sačuvamo profesionalni kadar u bolnici, jer su oni naše najveće bogatstvo. Imamo dovoljno profesionalnih, ljudskih i razvojnih razloga da Bolnici Meljine vratimo stari sjaj“, rekao je Marković.

Sagovornici su razgovarali o načinima na koje se može riješiti izuzetno kompleksna situacija, a Marković je naveo da svako rješenje mora biti apsolutno pravno utemeljeno.

Poziv za sastanak je uslijedio na zahtjev Sindikata bolnice nakon nekoliko mirnih protesta na kojima su tražili da Vlada riješi status ustanove, da ne dozvoli kašnjenje plata, osipanje kadra i nedostatak ljekova i medicinskog materijala.

Najčitanije