fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNezamjenjiva uloga u podršci privredi

Nezamjenjiva uloga u podršci privredi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Komore imaju nezamjenjivu ulogu u podršci privredi, pri čemu je potrebno podržati intenziciranje privatno-javnog dijaloga, ocijenio je generalni sekretar Privredne komore (PKCG), Pavle D. Radovanović na Forumu civilnog društva Zapadnog Balkana u Tirani.

Dvodnevni događaj koji je organizovao Evropski ekonomsko-socijalni komitet (EESC), okupio je više od 150 učesnika, uključujući veliki broj predstavnika civilnog društva, zvaničnike Evropske unije (EU), predstavnike vlada država regiona kao i međunarodnih organizacija.

Glavne teme ovogodišnjeg foruma su, kako je saopšteno iz PKCG, uloga organizacija civilnog društva u promovisanju regionalne saradnje (trgovina i investicije, povezivanje), stanje socijalnog dijaloga u zemljama Zapadnog Balkana, te omogućavanje građanskog prostora u regionu.

On je govorio na drugoj sjednici pod nazivom Regionalna saradnja – poboljšanje učešća civilnog društva, na panelu koji se bavio trgovinom i ulaganjima.

“Komore imaju nezamjenljivu ulogu u podršci privredi, kako u okviru države tako i u regionalnom povezivanju. Jačanje konkurentnosti privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta su izazovi na koje odgovaramo u saradnji sa Vladom i međunarodnim organizacijama”, rekao je Radovanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije