fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNikšićke firme snažno doprinijele ekonomskom rastu države

Nikšićke firme snažno doprinijele ekonomskom rastu države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nikšićka preduzeća su u prošloj godini iskazala ukupan prihod od 900,5 miliona EUR, 10,2 odsto ukupnog prihoda na nivou države, što je, prema riječima predsjednika Privredne komore (PKCG), Vlastimira Golubovića, snažan doprinos ekonomskom razvoju Crne Gore.

Golubović je, tokom posjete Nikšiću, čestitao rukovodstvu te Opštine na rezultatima koje lokalna uprava postiže u razvoju ambijenta za poslovanje i podizanju ekonomske aktivnosti na njenoj teritoriji.

Prema analizi poslovanja privrednih subjekata koju je PKCG uradila za sve crnogorske opštine, nikšićka preduzeća su u prošloj godini iskazala ukupan prihod od 900,5 miliona EUR, što je 10,2 odsto ukupnog prihoda na nivou Crne Gore, i predstavlja povećanje od 4,2 odsto u odnosu na prošlu godinu.

“Naša analiza govori da snažno doprinosite ekonomskom razvoju Crne Gore”, kazao je Golubović.

Iz PKCG je saopšteno da rezultati analize poslovanja preduzeća pokazuju da je u prošloj godini finansijske iskaze predalo 1,37 hiljada firmi registrovanih u Nikšiću, što je 7,5 odsto više nego 2017.

Najveći broj njih registrovan je za poslove trgovine 34,9 odsto, prerađivačke industrije 12,6 odsto i građevinarstva 10,3 odsto. Preduzeća u Opštini Nikšić su u prošloj godini zapošljavala ukupno 8,99 hiljada osoba, 1,9 odsto više nego 2017. godine.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu