fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNiža cijena stana u novogradnji

Niža cijena stana u novogradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu iznosila je 1,12 hiljada EUR i manja je 2,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine bila je sedam odsto manja u odnosu na prethodni tromjesečni period.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu iznosila 1,08 hiljada EUR.

“Prosječna cijena kvadrata stana je u primorskom regionu iznosila 1,37 hiljada EUR, u središnjem 660 EUR, a sjevernom 676 EUR”, navodi se u saopštenju.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u trećem kvartalu iznosila je skoro 1,23 hiljade EUR, dok u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 663 EUR.

Najčitanije