fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNjemački privrednici zainteresovani da ulažu u Ulcinj

Njemački privrednici zainteresovani da ulažu u Ulcinj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemački privrednici zainteresovani su da ulažu u Ulcinj, saopšteno je na sastanku njihovih predstavnika sa potpredsjednikom Vlade za regionalni razvoj, Rafetom Husovićem.

Iz Kabineta potpredsjednika je saopšteno da se Husović sastao sa delegacijom Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i spoljnu trgovinu Njemačke (BWA), koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora, Michael Schuman.

“Tokom razgovora bilo je riječi o turističkim razvojnim potencijalima Crne Gore sa posebnim akcentom na Ulcinj, za koju destinaciju su njemački gosti iskazali veliko inetresovanje”, navodi se u saopštenju.

Husović je predstavnike BWA upoznao sa aktuelnostima u radu Vlade, investicijama i aktivnostima u turističkoj i drugim granama privrede, kao i potencijalnim mogućnostima za ulaganje na tom području.

On je kazao da je zadovoljan što se, za ulaganja u Crnu Goru, sve više interesuju privrednici iz Njemačke, što je ujedno i pokazatelj da prepoznaju Crnu Goru kao destinaciju za razvoj svojih biznis ideja.

Schuman je upoznao Husovića sa aktivnostima BWA i planovima da u narednom periodu budu što prisutniji u Crnoj Gori.

BWA je, kako je kazao, ekskluzivna, neprofitna poslovna asocijacija, isključivo finasirana od 1,3 hiljade kompanija, članica ili partnera.

Najčitanije