fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNLN-u nagrada za najbolju banku

NLN-u nagrada za najbolju banku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka dobitnica je nagrade Najbolja banka u Crnoj Gori 2019, koju dodjeljuje finansijski magazin Euromoney.

Nagradu je na ceremoniji u Londonu glavnom izvršnom direktoru banke, Martinu Leberleu, uručila jedna od urednica magazina, Lucy Fitz George-Parker.

NLB banka je, kako su kazali njeni predstavnici, tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori kao sistemska banka izgradila poziciju pouzdanog i odgovornog partnera sa prepoznatljivim kvalitetom usluge.

u banci smatraju da je nagrada potvrda da je NLB, i van Crne Gore, prepoznata kao kredibilan finansijski partner građanima i privredi, kao i da pruža snažnu podršku razvoju sredine u kojoj posluje.

Leberle je kazao da su u banci ponosni na to značajno priznanje, koje potvrđuje njen dugoročni cilj da bude najbolja u Crnoj Gori.

„Vrijedno smo radili na ostvarivanju tog cilja fokusirajući se na optimizaciju procesa i prodajnih kanala banke u cilju pružanja jedinstvenog korisničkog iskustva i zadovoljstva klijenata. Sve što smo radili doprinijelo je i ostvarenju najboljeg finansijskog rezultata u prošloj godini od kada je NLB većinski vlasnik, a trend pozitivnog poslovanja bilježimo već petu godinu zaredom“, kazao je Leberle.

On je dodao da je dobar rezultat omogućio banci da zadrži lidersku poziciju na tržištu i ostane cijenjeni brend u Crnoj Gori.

„Ovaj rezultat ne bi bio moguć bez velikog zalaganja svih zaposlenih, ali i snažne podrške NLB grupe, koja posvećeno gradi poziciju finansijskog i bankarskog eksperta u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Leberle.

Euromoney je NLB grupu nagradio da još tri nagrade – za najbolju banku u Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji, kao i za najbolju tranformaciju banke u centralnoji i istočnoj Evropi.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima se osim finansijskih pokazatelja, uzimaju u obzir tržišna pozicija, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih u finansijskim institucijama.

Konačnu odluku o dobitnicima nagrada donosi urednički tim magazina, sastavljen od novinara i izvještača specijalizovanih za regione i oblasti koje se nagrađuju. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unaprijeđenja sprovedena u prethodnih godinu.

Londonski magazin Euromoney pripada grupi svjetski najuticajnijih finansijskih časopisa, koji objavljuje globalne informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima još od 1969. godine.

Euromoney od 1992. godine dodjeljuje nagrade za izvrsnost, a ove godine je primio skoro hiljadu prijava od banaka u programu nagrađivanja koji pokriva 20 globalnih, 50 regionalnih nagrada te nagrada za najbolju banku u skoro 100 zemalja.

Priznanje Banka godine, koje časopis dodjeljuje, smatra se jednim od najprestižnijih u oblasti finansija i bankarstva.

Najčitanije