fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova prodaja dijela imovine Vektra Boke

Nova prodaja dijela imovine Vektra Boke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 12,38 miliona EUR.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona EUR, Milašinovića plaža sa zemljištem i objektom za 1,8 miliona i motel Dubrava za 2,6 miliona EUR.

Prodaje se i zemljište u naselju Topla za 513,75 hiljada EUR, zemljište na Rosama za 250 hiljada EUR, motel Borići sa zemljištem za 395 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR.

Na prodaju je ponuđeno i zemljište u naselju Topla za 378 hiljada EUR. Prodaje se i zemljište u Sutorini za 1,31 milion EUR.

Zainteresovani, kako je objašnjeno, pisane ponude mogu da dostave do 4. aprila.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Prikupljene ponude će formirana komisija nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o njima biće donijeta najkasnije 15 dana od razmatranja.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona EUR prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Plan reorganizacije izglasan je krajem 2015, ali ga je zbog žalbe OTP faktoringa u aprilu 2016. godine poništio Apelacioni sud i vratio predmet na ponovni postupak.

Privredni sud je krajem februara prošle godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Najčitanije