fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNove mogućnosti aplikacije Moje drvo

Nove mogućnosti aplikacije Moje drvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je u saradnji sa kompanijom Amplitudo uveo nove mogućnosti aplikacije Moje drvo, koje građanima omogućavaju da preko mobilnog telefona doniraju iznose manje od ukupne cijene sadnice i pozovu prijatelje da zajednički skupljaju sredstva za njihovu kupovinu.

„Zahvaljujući novim mogućnostima aplikacije, građani mogu da doniraju tri ili pet EUR koji idu u zajednički fond za ozelenjavanje Podgorice“, rekli su iz kompanije.

Zauzvrat, Telekomovi postpejd i pripejd korisnici koji se uključe u akciju ozelenjavanja, dobijaju jedan gigabajt (GB) za tri EUR donacije, odnosno tri GB za pet EUR donacije, koji traju 15 dana.

„S obzirom da tehnologija transformiše našu svakodnevicu i sve što radimo, u Telekomu su odlučili da iskoriste njene mogućnosti i olakšaju građanima da se uključe u ozelenjavanje Podgorice, ujedno ih nagrađujući, kroz uvođenje dodatnih opcija u aplikaciju Moje drvo“, navodi se u saopštenju.

Po doniranju, korisnici poziv na zajedničku akciju mogu da podijele na društvenim mrežama i tako organizuju svoje prijatelje, komšije i kolege da se pridruže akciji i zajedno prikupe novac za sadnice.

Rukovodilac marketinga u Crnogorskom Telekomu, Gordana Spahić, rekla je da tehnologija nesporno mijenja način na koji građani žive i rade, ali da se moraju prepoznati mogućnosti koje ona nudi.

„Kompanija Amplitudo, koja je razvila ovu aplikaciju, prepoznala je da postoji prostor, ali i interesovanje građana da svom gradu poklone nešto posebno i da prate koliko su svojim sadnicama doprinijeli čistijem vazduhu u svojoj sredini“, rekla je Spahić.

Ona je kazala da su u kompaniji shvatili da se sadnice mogu učiniti pristupačnijim, što će građane dodatno podstaći da budu dio te priče.

„Zato se novac za drvo više ne mora donirati odjednom, a za svaku donaciju poklanjamo gigabajte, kako bismo podigli svijest o značaju zdravog, zelenog okruženja“, kazala je Spahić.

Iz Telekoma su podsjetili da sa Amplitudom rade na uvođenju ostalih crnogorskih gradova na mapu aplikacije, za šta postoji veliko interesovanje opština.

Najčitanije