fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi tender za izvođača radova na Kući maslina u Baru

Novi tender za izvođača radova na Kući maslina u Baru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava javnih radova objavila je novi tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Kuće maslina u Baru, na koji zainteresovane kompanije ponude mogu dostavljati do 31. jula.

“Vrijednost projekta je milion EUR, koje je Vlada obezbijedila kapitalnim budžetom”, navodi se u saopštenju.

Kuća maslina će se, u skladu sa urbanističkim planom Opštine Bar, nalaziti u Starom Baru.

“Njena ukupna površina, kako je zamišljeno rješenjem projektantske kuće Arhing Inženjering, biće blizu 1,1 hiljadu metara kvadratnih. Projektovana je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade”, rekli su iz Uprave javnih radova.

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

“Osim značajnog unaprjeđenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Prethodni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, koji je objavljen u decembru prošle godine, obustavljen je nedavno, jer nije bilo ispravnih ponuda.

Kompletan postupak javne nabavke za izradu tehničke i pripremu tenderske dokumentacije realizuje Uprava javnih radova.

Najčitanije