fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNovi Volvox i Elektro tim će realizovati sistem napajanja

Novi Volvox i Elektro tim će realizovati sistem napajanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorička kompanija Novi Volvox realizovaće prvu i treću partiju sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, dok će drugu raditi budvanski Elektro tim, saopšteno je iz Monteputa.

Direktor Monteputa, Jonuz Mujević, kazao je da je kompanija danas donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu sistema trajnog napajanja električnom energijom dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

“Na ponovljenom tenderu, donijeli smo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Za partiju jedan Novi Volvox, u iznosu od 9,87 miliona EUR, za partiju dva Elektro tim, 8,7 miliona EUR i za partiju tri Novi Volvox, 19,65 miliona EUR“, rekao je Mujević Infobirou.

On je naveo da je ta odluka veoma značajna, jer se očekuje da će naredne sedmice Monteput potpisati ugovore sa ponuđačima.

“Neophodno je da se upodobi dokumentacija, iako smo izabrali izvođača. Slijedi potpisivanje ugovora i prinošenje određenih bankarskih garancija koje su ponuđači dužni da obezbijede“, objasnio je Mujević.

On je dodao da se u Monteputu nadaju da će ti radovi biti završeni u planiranom roku, odnosno do kraja septembra naredne godine.

Novi Volvox i Elektro tim jedini su dostavili ponude na drugi tender za izgradnju sistema trajnog napajanja električnom energijom dionice Smokovac – Mateševo.

Monteput je poništio prvi tender za izgradnju energetske infrastrukture duž autoputa zato što nijedan od ponuđača nije predao ispravnu ponudu. Nakon toga raspisan je novi tender po skraćenom postupku.

Ponude na prvi tender takođe su dostavili Novi Volvox i Elektro tim sa partnerskim kompanijama iz Švajcarske i Njemačke.

Procijenjena vrijednost radova je 38,23 miliona EUR, a Monteput će taj iznos obezbijediti iz kredita Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Monteput je krajem maja potpisao ugovor sa IRF o odobrenju kredita za izgradnju elektro-napajanja autoputa. Rok za realizaciju ugovora je 12 mjeseci od uvođenja u posao.

Najčitanije