fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovinari iz Poljske boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Novinari iz Poljske boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novinari iz Poljske su, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, s akcentom na predstavljanju zimske ponude na sjeveru, odnosno u ski-centrima.

Novinari su obišli zimske centre Kolašin i Žabljak, gdje su se, pored mogućnosti za skijanje, upoznali sa dodatnom ponudom aktivnosti na snijegu, poput vožnje motornim sankama, panoramske vožnje žičarom i noćnog hodanja na krpljama.

„Takođe, u okviru posjete crnogorskim zimskim turističkim centrima, poljski novinari imali su priliku i da uživaju u pješačkim turama na Crnom i Biogradskom jezeru“, navodi se u saopštenju.

Novinari su boravili u Crnoj Gori od četvrtka do ponedjeljka.

U studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili su predstavnici medija Goryonline.com, Onet.pl, wp.pl, Gazeta.pl, Ski Magazyn, Wasza Turystyka, Narty.pl, National Geographic Traveller i Business Traveller Polska.

“Kada je riječ o tržištu Poljske primjetna je sve veća zainteresovanost turista za zimski odmor i skijanje u novim destinacijama”, rekli su iz NTO-a.

Posebna prednost Crne Gore je cjelogodišnja avio-linija na relaciji Varšava – Podgorica, što bi moglo da doprinese rastu broja turista sa tog tržišta i u zimskim mjesecima. Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo preko 76 hiljada turista iz Poljske koji su ostvarili gotovo 400 hiljada noćenja, odnosno 14 odsto više u odnosu na 2018. godinu.

Studijska posjeta realizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Danilovgrada, Žabljaka i Kolašina i kompanije Beppler & Jackobson.

Najčitanije