fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObavljaju djelatnost bez ugovora o zakupu 

Obavljaju djelatnost bez ugovora o zakupu 

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Pomorski saobraćaj, jedna od najprofitabilnijih crnogorskih firmi, od kraja prošle godine obavlja djelatnost prevoza vozila na trajektnom prelazu Lepetane – Кamenari bez ugovora o zakupu korišćenja operativne obale sa Morskim dobrom.

Ugovor o zakupu trajektnih pristaništa Кamenari i Lepetane, koji je zaključen 2004. godine, istekao je krajem prošle, a država je najavila raspisivanje novog tendera za koncesiju, piše Dan.

Prema informacijama lista, firma u vlasništvu braće Ban, Dejana i Dušana, trenutno koristi pristaništa na osnovu zaključka Vlade i privremenog ugovora sa Morskim dobrom.

Iz Morskog dobra su objasnili da je na sjednici Vlade, krajem decembra, data je saglasnost na predlog odluke o davanju u zakup djelova morskog dobra u zahvatu trajektnih pristaništa u Lepetanima i Kamenarima, u opštinama Tivat i Herceg Novi, koji je prethodno pripremilo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Vlada je dala i saglasnost da se dosadašnjem korisniku tog lokaliteta privremeno ustupe djelovi morskog dobra koji su do sada bili predmet korišćenja, počev od 1. januara do završetka javnog poziva i zaključenja novog ugovora, uz naknadu koja je definisana do sada važećim ugovorom.

„Uskoro ističe rok za potpisivanje predloga privremenog ugovora sa Pomorskim saobraćajem, a ukoliko ne dođe do zaključenja istog, Morsko dobro će informisati Vladu, nakon čega će se odrediti i dalji koraci“, odgovorili su iz Morskog dobra.

Najčitanije