fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavili dopunjeni poziv

Objavili dopunjeni poziv

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo je dopunjeni poziv za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na Listu razvojnih u oblasti turizma, od 26. i 27. februara ove godine.

Iz Ministarstva su kazali i da se prijave mogu slati na adresu tog Vladinog resora do 31. decembra 2021. godine.

Prijave, kako je objašnjeno, mogu dostaviti zainteresovani subjekti uključujući i aplikante za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom zbog realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, koji zadovoljavaju kriterijume za izgradnju hotela, odnosno mješovitog kompleksa.

„To podrazumijeva objekat sa pet zvjezdica i minimum investicije od 15 miliona EUR u primorskom regionu ili Glavnom gradu Podgorica, odnosno najmanje četiri zvjezdice i pet miliona EUR ulaganja u sjevernom ili središnjem“, objašnjeno je u pozivu.

Objekat bi u primorskom regionu ili Glavnom gradu trebalo da ima najmanje 80 zaposlenih, a u sjevernom i središnjem minimum 25. Jedan od kriterijuma je i da objekat u primorskom regionu ili Glavnom gradu ima najmanje 60 smještajnih jedinica, odnosno minimum 35 u sjevernom ili središnjem regionu.

Ispunjenost uslova će utvrđivati Ministarstvo na osnovu dostavljene dokumentacije, odnosno revidovanog glavnog projekta, kojim se dokazuje njegova predračunska vrijednost, kategorizacija i broj smještajnih jedinica u objektu, kao i biznis plana kojim se definiše broj zaposlenih.

Ministarstvu se po potrebi može dostaviti i dodatna dokumentacija kojom se dokazuje iznos već uloženih sredstava, uključujući i onu o finansijskoj sposobnosti kojom se dokazuje kapacitet za realizaciju projekta ili njegovog dijela.

Listu razvojnih projekata u oblasti turizma utvrđuje Vlada na predlog Ministarstva.

„Investitor razvojnog projekta je u obavezi da, uz prethodnu saglasnost Ministarstva, nakon objave na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma angažuje nezavisnog kontrolora koji će pratiti realizaciju projekta u skladu sa biznis planom i na polugodišnjem nivou izvještavati Ministarstvo, odnosno Vladu o statusu realizacije“, navodi se u pozivu.

Najčitanije