fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuje se više turskih investitora

Očekuje se više turskih investitora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Turska imaju odlične prijateljske i partnerske odnose, ali i snažnu ekonomsku saradnju sa dobrim perspektivama za njeno dalje jačanje, saopštili su premijer Duško Marković i turski ministar vanjskih poslova, Mevlut Čavušoglu.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da Crna Gora ostvaruje snažan ekonomski rast u posljednje tri godine.

“Izutetno smo atraktivna investiciona destinacija i nadam se da će turske kompanije biti prisutnije, kao i da će ulaganja usmjeriti na sjever države. Raduje me povećanje trgovinske razmjene i očekujem dalji rast ukupne ekonomske saradnje“, rekao je Marković.

On je ukazao na velika ulaganja u sveukupnu infrastrukturu, a zajednički je konstatovana nova vrijednost koju Crna Gora, njen turizam i ekonomija mogu dobiti valorizacijom aerodroma, za koje su interesovanje iskazale turske kompanije.

Čavušoglu, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, ocijenio je da Crna Gora i Turska imaju odlične odnose i saradnju u svim oblastima.

On je ukazao i na pomoć koju Turska preko svoje Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) pruža Crnoj Gori.

Čavušoglu je istakao značaj Crne Gore za mir i stabilnost na Balkanu.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj situaciji u regionu i ukazali na značaj postojanja jasne evropske i evroatlantske perspektive za Zapadni Balkan. Savezništvo u NATO je ocijenjeno kvalitetnim, a konstatovano je i da Crna Gora doprinosi ostvarivanju ciljeva Alijanse.

Najčitanije