fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju još snažniju i bolju saradnju institucija

Očekuju još snažniju i bolju saradnju institucija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dobra saradnja institucija Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) biće nastavljena i u narednom periodu i ona će, prema očekivanjima ministra finansija Darka Radunovića i američke ambasadorke u Podgorici, Judy Rising Reinke, biti snažnija i bolja.

Radunović se danas sastao sa Rising Reinke, koja je kazala da je zadovoljna dobrim odnosima Crne Gore i SAD-a.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekla da je spremna da tokom mandata doprinese unaprjeđenju saradnje dvije države i naglasila važnu ulogu koju je odigralo Ministarstvo finansija u stabilizaciji javnih finansija.

Sagovornici su kazali da očekuju da će dobra saradnja institucija Crne Gore i Ambasade SAD-a biti nastavljena i u narednom periodu i da će ona biti još snažnija, integrisanija i bolja i da će rezultirati većim prisustvom američkih investitora u Crnoj Gori.

Radunović je zahvalio Rising Reinke na podršci i pomoći uz koju se realizovalo niz projekata u različitim oblastima u Crnoj Gori i naglasio dobru saradnju sa institucijama koje dolaze sa teritorije SAD-a poput Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

„Crna Gora je u prethodne dvije godine postigla veći ekonomski rast kojem je doprinijela velika investiciona aktivnost u Crnoj Gori, rekordna turistička sezona i ulaganja u energetskom sektoru koji predstavlja posebnu i razvojnu stranu Crne Gore“, naveo je Radunović.

On je Rising Reinke poželio uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori i informisao je o aktivnostima i planovima Ministarstva finansija.

Najčitanije