fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbačena tužba Irene Radović

Odbačena tužba Irene Radović

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorički Viši sud ukinuo je presudu Osnovnog i odbacio tužbu Irene Radović kojom je traženo poništenje odluke Skupštine o njenom razrješenju sa dužnosti viceguvernerke Centralne banke (CBCG).

Advokati Radović, Goran Rodić i Siniša Gazivoda, naveli su da se Viši sud u rješenju pozvao na, ranije zauzeti, načelni pravni stav Vrhovnog suda, koji upućuje da se razrješenja sprovedena u Skupštini ne mogu preispitivati pred redovnim sudovima.

“Zbog činjenice da je Radović odlukom Skupštine prestao radni odnos, kao i da je praksa suda u Strazburu vrlo restriktivna kad je u pitanju uskraćivanje prava na pristup sudu u predmetima iz radnih odnosa, smatramo da se predmetni načelni pravni stav ne može primijeniti u konkretnom slučaju, pa ćemo izjaviti reviziju Vrhovnom sudu”, navodi se u saopštenju advokata povodom presude.

Rodić i Gazivoda su kazali da očekuju da će Vrhovni sud usvojiti reviziju i zbog toga što se sam, odlučivajući ranije o pitanju nadležnosti u predmetu Radović, izjasnio da je u pitanju spor iz radnog odnosa i da je njegovo rješavanje u nadležnosti osnovnog suda.

Radović je tužila Skupštinu koja je u julu prošle godine smijenila na predlog guvernera CBCG, Radoja Žugića.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...