fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbili poravnanje Vektra Boke i Opštine Herceg Novi

Odbili poravnanje Vektra Boke i Opštine Herceg Novi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Osnovni sud u Herceg Novom odbio je da zaključi poravnanje između hercegnovske Opštine i kompanije Vektra Boka, čiji je vlasnik Dragan Brković.

Poravnanje se odnosilo na nepokretnosti koje bi Vektra Boka ustupila Opštini na račun duga od oko dva miliona, a riječ je o parcelama od 10,89 hiljada kvadrata u Igalu, gdje lokalna uprava namjerava da gradi autobusku stanicu, kao i dvije katastarske parcele na kojima je planirana gradnja sportskog kompleksa, piše Dan.

Načelnica Direkcije za imovinu i zastupanje Opštine, Jelena Poledica potvrdila je tu informaciju i dodala da lokalna samouprava ima pravo žalbe.

„Imamo potraživanje proisteklo iz sudskog postupka i potraživnja iz stečajnog postupka. Svoje potraživanje u sudskom postupku htjeli smo da namirimo prebijanjem sa nepokretnostima Vektra Boke, na način kako je Skupština Opštine donijela odluku. Smatrali smo da su se stekli svi uslovi da se poravnanje može zaključiti“, objasnila je Poledica.

Ona je podsjetila da Opština potražuje od Vektra Boke 1,98 miliona, od čega se milion i po odnosi na sudsku presudu, a 467,5 hiljada na novac iz stečajnog postupka.

Bivši radnici Vektra Boke, koji se svakog dana okupljaju ispred hotela Plaža kako bi podsjetili menadžment da im prošlogodišnjom odlukom Ustavnog suda u prvom isplatnom redu moraju uplatiti dugovanje od 3,5 miliona EUR, u četvrtak su ispred Osnovog suda pozdravili odluku tog organa.

Predsjednik nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Vektra Boke, Đorđe Rajak kazao je da su pisali ministru pravde Zoranu Pažinu i ukazali na to kako rade njegove institucije.

Pravni zastupnik radnika Jovan Pejović saopštio je da je Opština Herceg Novi potražilac u trećem isplatnom redu i da njima dospijeva potraživanje u naredne tri godine i to u ratama.

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...