fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbili predlog za saslušanje Purišića

Odbili predlog za saslušanje Purišića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vladajuća većina odbila je danas na sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da zakaže saslušanje ministra rada i socijalnog staranja, Kemala Purišića, po inicijativi poslanika Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz SDP-a je saopšteno da su poslanici te partije inicirali saslušanje resornog ministra prije tri mjeseca kako bi konačno nekoliko hiljada sugrađana dobilo odgovor kada će biti usvojen novi Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

“Zakonom bi se značajno poboljšali uslovi penzionisanja i smanjio broj potrebnih godina za odlazak u penziju. Takođe, preko 11 hiljada penzionera čeka na povećanje minimalne penzije za 20 odsto, što je takođe predviđeno ovim predlogom”, navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a su podsjetili da su te izmjene zakona dogovorili socijalni partneri još 2018. godine, ali od tada taj predlog stoji u “ladici” resornog ministra.

“I pored obećanja datih javnosti i predstavnicima sindikata, on nije predložen krajem prošle godine, te je stoga bilo od izuzetnog značaja saslušati ministra i predstaviti javnosti razloge za neusvajanje zakona”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Crna Gora sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom

Podgorica, (MINA) - Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraće...