fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbili zahtjeve Hidroenergije Montenegro i MEII

Odbili zahtjeve Hidroenergije Montenegro i MEII

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku (RAE) odbila je kao nepotpune zahtjeve beranske kompanije Hidroenergija Montenegro i budvanske MEII za produženje privremenog statusa povlašćenog proizvođača za malehidroelektrane (mHE) Kaludra 2, odnosno Rijeka Reževića.

Odbor RAE je rješenja o odbijanju oba zahtjeva donio na sjednici 27. maja.

Hidroenergija Montenegro je zahtjev podnijela u oktobru prošle godine, a MEII u decembru.

Odbor RAE je na sjednici donio i rješenje kojim se utvrđuje status povlašćenog proizvođača električne energije za podgoričku kompaniju Invicta, za istoimenu solarnu fotonaponsku elektranu koja se nalazi u Bandićima.

Rješenje se izdaje na period od 12 godina, počev od 30. maja.

Regulator je usvojio zahtjev kompanije Ina Crna Gora za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i tečnog naftnog gasa, u smislu dodavanja još jednog objekta za obavljanje te djelatnosti.

Usvojen je i zahtjev kompanije Petrol Crna Gora MNE za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti snabdijevanja krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom, takođe u dijelu dodavanja novog objekta.

Usvojen je i zahtjev Jugopetrola za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i gasa.

Regulator je usvojio i zahtjev tivatske kompanije Sky jumper travel, za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima. Izmjena se odnosi na specifikaciju transportnih sredstava.

Najčitanije