fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdložen sastanak povjerilaca

Odložen sastanak povjerilaca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak povjerilaca kompanije Property investment, koja se dovodi u vezu sa Oliverom Ilinčić, nekadašnjom savjetnicom Svetozara Marovića, odložen je jer se ta kompanija žalila Apelacionom sudu zbog otvaranja stečaja.

Ročištu su pristupili samo advokati Heta Asset Resolution i opštine Budva, pa uslova za formiranje odbora povjerilaca nije ni bilo, piše Pobjeda.

Do sada je svoje potraživanje prijavilo osam povjerilaca, ali lista priznatih i osporenih potraživanja još nije sačinjena.

Ročište za ispitivanje potraživanja koje je trebalo da bude održano sjutra, takođe je odloženo do odluke Apelacionog suda.

Heta je podnijela prijavu kao razlučni povjerilac zbog potraživanja 7,15 miliona EUR, dok isti status traže Opština Budva za lokalne javne prihode za 831,2 hiljade EUR i Poreska uprava za 650 hiljada EUR.

Kao izlučni povjerilac prijavu je podnijelo hotelsko turističko preduzeće Vile Oliva.

Među neobezbijeđenim povjeriocima su Prva banka sa potraživanjima od tri miliona EUR, kompanija Mediteran projekt sa 90 hiljada EUR, Centralna banka sa 420 EUR i podgorička Uprava lokalnih javnih prihoda sa 300 EUR potraživanja.

Na ročištu za ispitivanje postojanja stečajnih razloga advokatica Marija Milovanović je tvrdila da se zahtjev Poreske uprave za otvaranje stečaja temelji na dugu iz 2008. godine za koji je, kako je navela, nastupila apsolutna zastara.

Sudija Blažo Jovanić njen prigovoro je ocijenio neosnovanim i uveo stečaj zbog duga za porez na napokretnosti od 235,1 hiljadu EUR.

Prema izvještaju stečajnog upravnika Dragana Milića, račun Property investmenta je u blokadi 11 godina i to na iznos od 1,3 miliona EUR.

Ta kompanija posjeduje deset hiljada kvadrata zemljišta u Lučicama, ali je ta imovina, kako stoji u izvještaju, opterećena teretima i ograničenjima u korist više povjerilaca.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...