fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOjačati prekograničnu saradnju

Ojačati prekograničnu saradnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Platforma za saradnju carinskih službi jedna je od inicijativa koja će ojačati prekograničnu saradnju i stvoriti okvir za efikasniju razmjenu informacija između uprava carina u cilju postizanja zaštite finansijskih interesa zemalja regiona, ocijenjeno je na sastanku u Podgorici.

Iz Uprave carina je saopšteno da je danas u Podgorici održan treći sastanak na nivou direktora carinskih službi regiona Zapadnog Balkana.

“Sastanak je nastavak dogovora postignutih na samitu održanom u Londonu sredinom prošle godine. U sklopu Berlinskog procesa, zemlje Zapadnog Balkana su u Londonu potpisale zajedničku deklaraciju o principima saradnje za organe za sprovođenje zakona na polju razmjene informacija”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su se u uvodnom dijelu obratili ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp i direktor Uprave carina, Vladan Joković.

“Cijeneći doprinose koje carinske službe daju sveukupnoj bezbjednosti i napretku regiona, Britanija će nastaviti da kroz CSSF fondove pruža punu podršku inicijativama poput ove”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije