fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpštine povukle ukupno 759,43 hiljade EUR

Opštine povukle ukupno 759,43 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opštine Danilovgrad, Herceg Novi, Rožaje, Tuzi i Bijelo Polje prošle godine su povukle ukupno 759,43 hiljade EUR iz Fonda za podršku opštinama za predfinansiranje donatorskih projekata.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je Opština Danilovgrad prošle godine povukla sredstva u iznosu od 365,61 hiljadu EUR, Herceg Novi 282,91 hiljadu, Rožaje 39,97 hiljada, Tuzi 63,68 hiljada i Bijelo Polje 7,27 hiljada EUR.

Opštine Rožaje i Herceg Novi do kraja prošle godine su vratile Fondu ukupno 62,97 hiljada EUR.

„Opština Herceg Novi do sad je vratila 23 hiljade EUR, a Rožaje za tri projekta ukupno 39,97 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Fond osnovan u skladu sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

„Svrha Fonda, koji funkcioniše po takozvanom revolving modelu, je stvaranje mogućnosti da se opštinama u vidu pozajmice opredijele sredstva neophodna za predfinansiranje projekata koji se finansiraju iz donatorskih sredstava. Time je uspostavljen dodatni, veoma podsticajni mehanizam za lokalne samouprave u cilju što boljeg korišćenja dostupnih donatorskih sredstava za realizaciju važnih projekata od interesa za sve građane“, kazali su iz Ministarstva.

Ministarstvo, u skladu sa zakonom, polugodišnje objavljuje evidenciju o podnijetim zahtjevima za korišćenje sredstava Fonda, kao i povučenim i vraćenim sredstvima po projektima.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...