fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvareni prihodi od 6,73 miliona EUR

Ostvareni prihodi od 6,73 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupno ostvareni prihodi od šuma u prošloj godini po svim osnovima iznose 6,73 miliona EUR, što je i pored pada proizvodnje nivo iz 2017. godine, saopšteno je iz Uprave za šume.

Predstavnici Uprave su kazali da je prošle godine ostvareno 55 odsto očekivanog obima proizvodnje, dok je u državnim i privatnim šumama posječeno ukupno 371,24 hiljade kubika drveta, piše Pobjeda.

Iz Privredne komore (PKCG) su upozorili da probleme sa nedostatkom sirovine imaju mali drvoprerađivači, jer ne mogu da dobiju sirovinu iz državnih šuma, budući da su, kako kažu, definisani uslovi nepovoljni za njih.

„Činjenice da smo imali manje ostvareni fizički obim proizvodnje, a da su ukupno ostvareni prihodi po svim osnovima utvrđeni na iznos od 6,73 miliona EUR, moraju izazvati određenu dozu zadovoljstva, jer je očito da su prihodi naplaćeni skoro u cjelini, što se prvi put dešava u ovoj Upravi i daje pozitivne signale da s takvim aktivnostima na naplati prihoda treba nastaviti“, rekli su Pobjedi iz Uprave za šume.

Oni su dodali da proizvodnja skoro i da ne zavisi od Uprave za šume, već od organizovanosti i kompetencija njihovih poslovnih partnera, kojima su, kako su kazali, planirane količine u principu blagovremeno obezbijeđene na terenu.

„Kada je u pitanju poslovanje Uprave u prošloj godini, što se tiče fizičkog izvršenja obima proizvodnje, iako je bilo objektivnih razloga koji su uticali na pad proizvodnje, nijesmo zadovoljni sa ostvarenim rezultatima, ali izražavamo zadovoljstvo ostvarenim prihodima, koji su dostigli isti nivo iz 2017. godine“, rekli su iz Uprave.

Oni su naveli da to znači da je unaprijeđen sistem i kontrola naplate javnih prihoda, tako da su po svim osnovima u prošloj godni naplaćeni svi prihodi u cjelokupnom iznosu.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...