fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvarili najbolji rezultat u istoriji

Ostvarili najbolji rezultat u istoriji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka zabilježila je u prošloj godini najbolji poslovni rezultat u istoriji, koji iznosi 2,3 miliona EUR nakon oporezivanja, što je 59 odsto više u odnosu na 2017.

Na taj način je, kako je saopšteno, još jednom potvrđeno profitabilno poslovanje i učvršćena stabilna pozicija na crnogorskom finansijskom tržištu.

“Nosioci rasta su bili kreditni proizvodi u domenu poslovanja sa stanovništvom. Paralelno, zabilježen je rast nivoa depozita kod stanovništva, čime je potvrđeno rastuće povjerenje građana u Addiko banku”, navodi se u saopštenju.

Iz banke su rekli da je rast kamatonosnih kredita u ključnom segmentu poslovanja s građanima iznosio 20 odsto, a koeficijent adekvatnosti kapitala od 14 odsto je značajno iznad zakonom propisanog minimuma.

“Učešće nekvalitetnih kredita u ukupnim kreditima banke na kraju prošle godine je iznosilo četiri odsto, što je znatno ispod tržišnog prosjeka”, rekli su iz banke.

Iz Addiko banke su objasnili da je fokus na ključnim segmentima stanovništva i malih i srednjih preduzeća praćen inovacijama i digitalnim unapređenjima, te je razvijena aplikacija u segmentu poslovanja sa građanima, kojom se automatizuje proces odobrenja kredita, odnosno smanjuje vrijeme potrebno za odobrenje i isplatu kredita.

“To omogućava da Addiko banka pruža uslugu klijentima u skladu sa obećanjem brzine i jednostavnosti, uz niže troškove i uravnotežen rizični profil banke”, dodaje se u saopštenju.

Iz banke su poručili da će u ovoj godini ostati fokusirani na digitalizaciju i dalje unaprjeđenje korisničkog iskustva klijenata.

“Nedavno smo implementirali najsavremenije e-banking rješenje za preduzeća, a sve u cilju ostvarenja što jednostavnijeg bankarstva na koje naši klijenti računaju”, rekli su iz banke.

Glavni izvršni direktor Addiko banke, Christoph Schoen, kazao je da je izuzetno ponosan što je za njima još jedna uspješna poslovna godina u Crnoj Gori, u kojoj su ostvarili dobit nakon oporezivanja od 2,3 miliona EUR, 59 odsto veću u odnosu na 2017. godinu.

“Na taj način smo još jednom dokazali da smo izuzetno uspješna banka sa jasnom strategijom i timom koji teži daljem unapređenju. Usredsređeni smo na ispunjenje obećanja datog klijentima da ćemo im pružiti brzu i kvalitetnu uslugu i moderno korisničko iskustvo“, zaključio je Schoen.

Najčitanije