fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičeni da su oštetili budžet za 116,2 hiljade EUR

Osumnjičeni da su oštetili budžet za 116,2 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava policije podnijela je nadležnim tužiocima u Pljevljima, Nikšiću, Herceg Novom, Budvi i Beranama 23 krivične prijave protiv 25 pojedinaca zbog osnovane sumnje da su nezakonitostima pričinili štetu budžetu od 116,22 hiljade EUR.

„Policija je nadležnim državnim tužiocima u tim gradovima podnijela krivične prijave protiv 25 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i falsifikovanje službene isprave“, navodi se u saopštenju.

Sužbenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i centara bezbjednosti Pljevlja, Nikšić, Herceg Novi, Budva i Berane, podnijeli krivične prijave u nastavku aktivnosti u okviru plana Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje.

Prijave su podnijete u okviru operativnog plana Evazija, u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti preduzeća i pojedinaca u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija preduzeća.

„Osumnjičeni su, kako se sumnja, u svojstvu osnivača i izvršnih direktora kompanija, naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su ta preduzeća imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi (PU), iako su znali da su podaci u izjavama neistiniti“, objasnili su iz Uprave policije.

Zatim su, kako se dodaje, takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili kao prave prilikom podnošenja zahtjeva PU za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije preduzeća čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema budžetu od 116,23 hiljade EUR.

„Aktivnosti u sklopu plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovine i krijumčarenje, kao i operativnog plana Evazija, se nastavljaju“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Ivanović v.d. izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) imenovao je Vladimira Ivanovića za...