fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtkazana Skupština akcionara Vektra Boke

Otkazana Skupština akcionara Vektra Boke

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Vektra Boke otkazao je Skupštinu akcionara, koja je bila zakazana za petak.

Na dnevnom redu je trebalo da bude odluka da se hotel Plaža isknjiži iz te kompanije i unese u novu firmu Boka Plaža, čiji je osnivač i vlasnik Vektra Boka, a direktor Bojan Brković, sin Dragana Brkovića, koji preko Vektre Montenegro upravlja svim njenim kompanijama.

Protiv takve odluke bili su zaposleni, jer smatraju da onda neće moći da naplate svoja potraživanja od te kompanije od 4,5 miliona EUR, prenose Vijesti.

Oni su se na tu namjeru žalili Vladinom Savjetu za privatizaciju i kapitalne investicije, koji je obavijestio Dragana Brkovića kao predsjednika Odbora direktora Vektra Boke da ne iznosi imovinu u drugo preduzeće, jer je to u suprotnosti sa kupoprodajnim ugovorom iz 2007. godine.

Sekretarka Savjeta, Merima Baković, obavijestila je Dragana Brkovića da kupac, u skladu sa privatizacionim ugovorom za bivšu državnu kompaniju Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Boka, dok traje investicioni program, ne može prodati, otuđiti, niti na drugi način raspolagati kompleksom hotela Plaža, posebno ne bez saglasnosti tog Vladinog tijela.

Vektra Montenegro ni 12 godina od privatizacije nije ispunila obavezu iz investicionog plana, koji je sastavni dio kupoprodajnog ugovora za državni paket akcija.

Bivši radnici Vektra Boke sjutra će u pet minuta do 12 sati protestovati ispred hotela Plaža, jer im Brkovićeva uprava još nije isplatila zaostale zarade, doprinose i otpremnine.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...