fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtkupljeno 2,39 miliona litara mlijeka

Otkupljeno 2,39 miliona litara mlijeka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupna količina otkupljenog kravljeg mlijeka u oktobru iznosila je 2,39 miliona litara, što je 0,8 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je u oktobru otkupljeno 2,9 odsto manje mlijeka nego u septembru.

“Sadržaj mliječne masti u oktobru je u odnosu na isti mjesec prošle godine manji dva odsto, a proteina 1,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

U poređenju sa septembrom sadržaj mliječne masti veći je 5,5 odsto, a proteina 2,7 odsto.

“U oktobru je u odnosu na isti prošlogodišnji period, zabilježeno povećanje proizvodnje pavlake 12,3 odsto, kajmaka 49,7 odsto i sira 12,4 odsto, dok je došlo do smanjenja proizvodnje konzumnog mlijeka 2,2 odsto i fermentisanih mliječnih proizvoda šest odsto”, dodali su iz Monstata.

U oktobru je u odnosu na septembar zabilježeno povećanje proizvodnje pavlake 6,8 odsto, dok je došlo do smanjenja proizvodnje konzumnog mlijeka jedan odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda 8,7 odsto, kajmaka 7,7 odsto i sira 9,9 odsto.

U periodu od januara do oktobra ukupno otkupljena količina kravljeg mlijeka iznosi 23,57 miliona litara i bilježi se pad od 1,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...