fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorena ekspozitura PU u Opštini Tuzi

Otvorena ekspozitura PU u Opštini Tuzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekspozitura Poreske uprave (PU), koja je danas otvorena u Opštini Tuzi, doprinijeće boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika u Tuzima.

Mugoša je na svečanom otvaranju prostorija ekspoziture saopštio da je strateško opredjeljenje PU da ispunjavanje poreskih obaveza u kontinuitetu čini jednostavnijim za poreske obveznike, gradeći servisni pristup i omogućavajući što jednostavniju komunikaciju sa poreskim organom.

Zbog toga je, kako je kazao, Aktom o unutrašnjoj organizaciji sistematizaciji radnih mjesta predviđeno formiranje ekspozitura i u tri novoformirane opštine – Petnjici, Gusinju i Tuzima.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Tuzi, Nikom Đeljošajem ocijenjeno je da će nova ekspozitura doprinijeti boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika u Tuzima.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz PU, razmotrene i mogućnosti bliže saradnje PU sa administracijom te lokalne samouprave na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta i većeg stepena poreske discipline, imajući u vidu da na teritoriji te Opštine postoji značajan opseg sive ekonomije, a gdje će naročito biti od značaja uzajamna saradnja sa opštinskim službama.

Imajući u vidu da PU kroz devet područnih jedinica i 15 ekspozitura ima organizacione jedinice u svim opštinama, organizacijom poreskog organa obezbijeđena je potpuna teritorijalna pokrivenost cijele države.

Najčitanije