fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorena poslovnica Hipotekarne banke na Žabljaku

Otvorena poslovnica Hipotekarne banke na Žabljaku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka otvorila je poslovnicu na Žabljaku, čime će stanovnici i posjetioci tog grada biti u prilici da dobiju najkvalitetniju bankarsku uslugu u autentičnom i modernom ambijentu.

Predstavnici banke su kazali da su otvorili novu, savremenu poslovnicu na Žabljaku cijeneći značaj tog turističkog mjesta, zahtjeve i želje klijenata, i imajući u vidu da je Hipotekarna banka u potpunosti posvećena izgradnji i unapređenju svojih odnosa sa stanovništvom i privredom.

Poslovnica na Žabljaku je, kako se navodi, nastavak kontinuiranog unapređenja mreže filijala Hipotekarne banke širom Crne Gore. Savremeniji izgled, funkcionalnost i enterijerska intervencija arhitektonskog studija ANeMA na čelu sa arhitekticom Anjom Žunjić, usmjereni su ka potrebama klijenata i tematski su prilagođeni atmosferi Nacionalnog parka Durmitor.

Izvršna direktorka za pravne poslove i finansijska tržišta, Ana Golubović, podsjetila je na izuzetne rezultate na kraju septembra, sa bilansnom sumom od 559 miliona EUR, depozitnim portfoliom 454 miliona i neto dobiti od sedam miliona EUR.

„Filijala na Žabljaku predstavlja krunu našeg dobrog poslovanja u ovoj godini. Žabljak sa potencijalom i najavljenim investicijama u narednom periodu, kao jedan od dva planinska centra na sjeveru Crne Gore, predstavlja veliki potencijal”, ocijenila je Golubović.

Ona je navela da u Hipotekarnoj banci smatraju da sa kvalitetom usluga i proizvodima koje nude mogu zadovoljiti potrebe ne samo lokalnog stanovništva i investitora, već i svih turista koji posjećuju Žabljak.

Predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević, kazao je da je posebno zadovoljan zbog otvaranja nove poslovnice Hipotekarne banke na Žabljaku.

„Pored dvije banke koje već postoje na Žabljaku, sada je tu i Hipotekarna, što je najbolji pokazatelj pravog puta kojim idemo kada je u pitanju sve ovo što radimo”, naveo je Vukićević.

On je dodao da sa velikim zadovoljstvom i radošću dočekuje momenat u kojem banka takvog kapaciteta kao što je Hipotekarna nalazi interes da na Žabljaku otvori svoju poslovnicu.

Praksa Hipotekarne banke je da kao društveno odgovorna zajednica pomaže lokalno stanovništvo i privredu, pa je tim povodom napravila donaciju u iznosu od tri hiljade EUR Gorskoj službi spašavanja Žabljak.

Predstavnik Gorske službe, Zoran Vojinović, zahvalio se Hipotekarnoj banci na donaciji i podsjetio na značaj takvih donacija za službu spasavanja koja već 30 godina aktivno učestvuje u svim akcijama spasavanja u Opštini Žabljak i šire.

Najčitanije