fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvorena rezervna lokacija CBCG

Otvorena rezervna lokacija CBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rezervna lokacija Centralne banke (CBCG), koja je opremljena sa ciljem očuvanja kontinuiteta poslovnih funkcija te finansijske institucije i ograničavanja mogućih gubitaka u vanrednim situacijama, otvorena je danas.

Iz CBCG kazali su da je oprema za rezervnu lokaciju obezbijeđena bespovratnim sredstvima Evropske unije (EU), što je još jedan vid podrške toj finansijskoj instituciji u procesu pridruživanja Evropskom sistemu centralnih banaka, odnosno ispunjavanju neophodnih kriterijuma iz pregovaračkog poglavlja 9 – Finansijske usluge.

Rezervnu lokaciju CBCG otvorili su njen guverner Radoje Žugić, sa predsjednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem i predstavnicom Delegacije EU u Crnoj Gori, Audrone Urbonaviciute.

Žugić je zahvalio Delegaciji EU na podršci i dobroj koordinaciji, podsjećajući da je to treći projekat podrške Unije CBCG, pored twinning projekta snaženja finansijskih institucija i opremanja server sale na primarnoj lokaciji te finansijske institucije.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...