fbpx
NaslovnicaMINA BusinessParafirali tekst Sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju

Parafirali tekst Sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacije Crne Gore i Velike Britanije potpisale su Protokol i parafirale tekst Sporazuma između dvije države o međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se uređuju odnosi u prevozu putnika i tereta, olakšava protok robe i putnika i uklanja niz administrativnih barijera.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je protokol potpisan na sastanku Mješovite komisije u oblasti međunarodnog drumskog prevoza između dvije delegacije, koji je danas održan u tom Vladinom resoru.

Sporazum je u ime crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva parafirao Dalibor Milošević, a u ime Departmana za transport Velike Britanije, Price Duncan.

„Delegacije su se dogovorile i tim sporazumom obavezale na potpunu liberalizaciju prevoza tereta između dvije zemlje, u tranzitu i prevozu za/iz treće zemlje, što za prevoznike koji obavljaju prevoz između dvije zemlje znači znatno smanjenje administrativnih barijera i ograničavanje tržišta prevoza tereta”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, konstatovano je da postoji prostor i potencijal za unaprjeđenje međusobne saradnje i poboljšanje trgovinske razmjene, a potpisivanje Sporazuma doprinjeće savremeno organizovanom međunarodnom prevozu između Crne Gore i Velike Britanije.

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...