fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPartnerstvo značajno za podizanje vizibilnosti

Partnerstvo značajno za podizanje vizibilnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Partnerstvo sa sajmom Camping Motor Touristik (CMT), koji će sjutra početi u Štutgartu, posebno je značajno sa aspekta podizanja vizibilnosti Crne Gore i kreiranja imidža na tržištu Njemačke, saopštila je portparolka Nacionalne turističke organizacije (NTO), Nina Vukčević.

„Budući da je za Njemce uživanje u prirodi jedan od najvažnijih vidova odmora, posebna pažnja posvećena je promociji tog segmenta ponude, pa pored glavnog štanda na kojem se predstavlja ukupna ponuda destinacije, imamo i ponudu za aktivni odmor na drugom crnogorskom štandu“, rekla je Vukčević Infobirou.

Ona je objasnila da se taj štand nalazi u hali koja je namijenjena promociji ponude u oblasti aktivnog turizma, gdje se tokom dva dana trajanja tog sajamskog segmenta očekuje preko 40 hiljada posjetilaca.

Vukčević je dodala da će Sajam u Štutgartu do 19. januara, do kad će biti otvoren, okupiti preko 260 hiljada posjetilaca i više od dvije hiljade izlagača iz 100 zemalja svijeta.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO na tom sajmu učestvuju zajedno sa Nacionalnim parkovina (NPCG), Skijalištima Crne Gore, strateškim partnerom Hotelskom grupom (HG) Budvanska rivijera, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Vukčević je objasnila da partnerstvo na sajmu uključuje organizovanje kulturno-umjetničkog programa, za koji će biti zaduženo Kulturno-umjetničko društvo (KUD) Njegoš, kako bi kroz nošnju i ples posjetiocima približili crnogorsku tradiciju.

„Takođe, na glavnoj bini sajma biće upriličen i muzički program u izvođenju kvarteta Lanterna i svjetski poznat duo Nikčević i Bulatović“, rekla je Vukčević.

Posjetioci sajma svakog dana će, kako je dodala, imati mogućnost da posjete Kino salu gdje će se emitovati video materijal i prezentacije o Crnoj Gori na temu nacionalnih parkova, panoramskih puteva, kulturnih i prirodnih bogatstava, kao i o doživljajima Njemaca koji su je posjetili i ostali da žive i stvaraju u njoj.

„Posebno raduje što je godinu za nama obilježio značajan rast broja njemačkih turista. Ostvareno je povećanje broja dolazaka od oko 84 odsto, dok je kod ostvarenih noćenja zabilježen rast od 45 odsto. Njemci su 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka bili glavni gosti crnogorskog primorja i drago nam je što se oni u sve većem broju vraćaju Crnoj Gori“, rekla je Vukčević.

Ona očekuje da će taj sajamski nastup i partnerstvo sigurno generisati značajne marketing efekte za Crnu Goru.

„To će doprinijeti boljoj posjeti sa tog strateški značajnog tržišta, prije svega u pred i postsezoni, s obzirom na karakterstike njemačkih turista i tražnju za ponudom za aktivni i odmor u prirodi, gdje Crna Gora ima šta da ponudi“, kazala je Vukčević.

Najčitanije