fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPeticija za ravnomjernu raspodjelu 14 miliona EUR

Peticija za ravnomjernu raspodjelu 14 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici fabrike „Radoje Dakić“ počeli su da potpisuju peticiju za ravnomjernu raspodjelu 14 miliona EUR od prodaje dijela imovine u stečajnom postupku.

Oni traže da od tog iznosa, koji nije dovoljan za isplatu ukupnog duga, svi dobiju jednak procenat, po oko 23 odsto svog dijela potraživanja, pišu Vijesti.

Predstavnik radnika Milan Vukčević pozvao je sve bivše radnike, odnosno njihove pravne nasljednike, da do četvrtka, od deset do 12 sati, dođu u krug preduzeća u stečaju i izjasne se o načinu isplate potraživanja.

On je kazao da imaju obećanje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da će potpisi imati pravno dejstvo i da im dogovor daje legitimitet da se obavi ravnomjerna raspodjela.

„I da svi budu jednaki istovremeno pred Ustavom i zakonima , jer je prodato zajedničko dobro. Od 14 miliona naši advokati treba da dobiju milion EUR. Dobili smo spor, a plaćamo troškove spora“, dodao je Vukčević.

Više advokata koji predstavljaju bivše „Dakićevce“ navelo je da je za sada rezervisano prema ovoj ideji, ali da će poštovati ono što odluče njihovi klijenti.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...