fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPizzarotti zainteresovana za nastavak realizacije autoputa

Pizzarotti zainteresovana za nastavak realizacije autoputa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Italijanska kompanija Pizzarotti zainteresovana je za nastavak realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, danas je predstavnike italijanske kompanije upoznao sa trenutnim statusom aktivnosti u vezi sa realizacijom ostalih dionica projekta autoputa Bar-Boljare.

On je kazao da je zadovoljan što je sve izraženije i interesovanje evropskih kompanija u vezi sa realizacijom najznačajnijeg crnogorskog infrastrukturnog projekta.

„Pozvali smo sve potencijalno zainteresovane subjekte da pokažu interesovanje i predlože uslove i modele za realizaciju ostalih dionica autoputa Bar-Boljare, na principima privatno-javnog partnerstva, na bazi najbolje međunarodne prakse i uz poštovanje principa jednakog tretmana, slobodne konkurencije i nediskriminacije“, rekao je Nurković.

U toj utakmici, kako je poručio, neće biti povlašćenih igrača, a cijena i rokovi, kao i kvalitet rada, iskustvo i referentnost, će biti jedine preporuke koje će Vlada cijeniti kao investitor u transparentnom postupku izbora izvođača radova za nastavak izgradnje autoputa.

Predstavnici italijanske kompanije su govorili o svom bogatom iskustvu u realizaciji sličnih projekata i dodali da se nadaju budućoj potencijalnoj saradnji sa Vladom kada je projekat autoputa u pitanju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...