fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju emisiju obveznica na domaćem tržištu

Planiraju emisiju obveznica na domaćem tržištu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija planira da u ovoj godini emituje državne obveznice na domaćem tržištu na period od pet i sedam godina, a početna izdanja biće realizovana već u narednom mjesecu.

Ministarstvo je u prethodnom periodu, u nekoliko navrata emitovalo obveznice na međunarodnom tržištu, dok je za ovu godinu planirana emisija državnih obveznica na domaćem tržištu.

„Ministarstvo, shodno tome, ove godine planira da svoje aktivnosti prvenstveno okrene tom vidu finansiranja, kroz realizaciju obveznica sa različitim rokovima dospjeća“, navodi se u saopštenju.

Obveznice će biti emitovane na period od pet i sedam godina, sa otplatom glavnice na kraju perioda, dok će se kamata otplaćivati polugodišnje ili godišnje.

„Takođe, obveznice će biti dostupne svim zainteresovanim stranim i domaćim pojedincima i kompanijama, tako da će biti dovoljno prostora za sve zainteresovane subjekte da učestvuju u tim transkacijama“, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu smatraju da će, imajući u vidu da će iznos obveznice biti hiljadu EUR, ta emisija značajnije zainteresovati i pojedince koji sve više i više uzimaju učešća u tim transakcijama.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije