fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlanirani prihodi od 47,14 miliona EUR

Planirani prihodi od 47,14 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državno preduzeće Monteput planiralo je u ovoj godini prihode od 47,14 miliona EUR, od čega se najveći dio odnosi na kreditno zaduženje ugovoreno sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF), u iznosu od 37,7 miliona.

Monteput je taj kredit uzeo kako bi finansirao izgradnju sistema za trajno napajanje električnom energijom prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, piše Dan.

Prihodi društva su planirani u iznosu od 8,45 miliona EUR, a čine ih oni od naknada za upotrebu tunela Sozina i pristupnih saobraćajnica, od izdavanja reklamnih panoa, kao i ostali prihodi. Ostatak prihoda od milion EUR činiće dobit iz prethodnih godina koja je dosad bila neraspoređena.

Кada su u pitanju rashodi poslovanja u ovoj godini, oni su planirani na 7,62 miliona EUR. Od toga se najveći dio odnosi na zarade i ostala primanja zaposlenih, Odbora direktora i revizorskog odbora.

Za njihove bruto zarade je planirano 3,3 miliona EUR, što je za oko 160 hiljada više nego u ovoj godini. Кada su u pitanju neto zarade za njih je planirano 1,75 miliona, što je uvećanje od 133 hiljade u odnosu na plan za prošlu godinu.

Zarade su planirane za 137 zaposlenih na neodređeno i devet na određeno vrijeme angažovanih zbog bolovanja i godišnjih odmora, po tri člana Odbora direktora i revizorskog odbora, kao i za zapošljavanje četiri inženjera za nadzor. Na platnom spisku je ukupno 156 osoba.

Prosječna bruto zarada u Monteputu će u ovoj godini iznositi 1,78 hiljada EUR, dok će neto zarada u prosjeku iznositi 937 EUR, što je preko 400 EUR više od prosjeka.

Najčitanije