fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočetak godine na ETF-u protiče u investicionim aktivnostima

Početak godine na ETF-u protiče u investicionim aktivnostima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) Univerziteta Crne Gore početak ove godine protiče u velikim investicionim aktivnostima renoviranja amfiteatara i računarskih sala, a u planu je i privlačenje što više privrednih partnera, saopštio je dekan Saša Mujović.

„Cilj nam je da stvorimo optimalne uslove za rad studenata“, kazao je Mujović i dodao da je menadžment fakulteta razgovorao sa studentskim predstavnicima kako bi imali jasan plan organizacije zajedničkih aktivnosti tokom ove godine.

On je, kako je saopšteno iz PR službe Univerziteta Crne Gore, rekao da nastavni kadar ETF-a priprema projektne prijave za nekoliko projekata iz kategorije Horizont i Erasmus+.

Prema njegovim riječima, ETF ima plan da privuče što više privrednih partnera iz oblasti energetike, telekomunikacija i računara i da sa njima organizuje niz zajedničkih aktivnosti, a u duhu nedavno usvojene Strategije razvoja koja propagira bolju povezanost akademske zajednice i privrede.

„Kao rezultat saradnje očekuje se apliciranje za međunarodne projekte, ali i kreiranje ambijenta da studenti ETF-a svoje teme specijalističkih i master radova dobijaju na bazi potreba privrednog sektora“, kazao je Mujović.

U planu je, kako je naveo, pokretanje inicijative za osavremenjavanjem studijskih programa.

„Težićemo da to bude kroz pripremu novog studijskog programa ili organizovanja nastave na engleskom jeziku. Takođe, u planu je pokretanje programa cjeloživotnog učenja“, najavio je Mujović.

Najčitanije