fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Počinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, potpisala je danas ugovor za izgradnju vrtića Naša radost u Herceg Novom sa konzorcijumom kojeg čine nikšićki JV Roaming Montenegro, Mezon iz Danilovgrada i podgorički Si-ing.

Ugovor sa izvođačem radova za novi vrtić Sekulić je potpisala u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića.

U zajedničkom saopštenju ministarstava ekonomije i prosvjete navodi se da se narednih sedmica očekuje početak totalne rekonstrukcije vrtića, sa rokom završetka od godinu.

Vrijednost investicije je 2,4 miliona, a biće kapaciteta za oko 150 djece.

“Ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Njemačkom razvojnom bankom (KfW), kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvjete i objekti obrazovanja”, dodaje se u saopštenju.

U novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

Sekulić je saopštila da je procijenjena vrijednost sa opremanjem oko 2,4 miliona EUR, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200 hiljada EUR.

Šehović je rekao da je gradnja vrtića zahtijevala i prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620 hiljada EUR.

“Završetkom objekta, Herceg Novi će dobiti jedan od najljepših vrtića, a ovo je ujedno i najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u toj opštini. Najaviću i da nas upravo preko Programa energetske efikasnosti sa KfW-om očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije više obrazovnih objekata vrijedne preko 15 miliona EUR“, dodao je Šehović.

Predstavnik izvođača radova, Dalibor Milović, poručio je da će se radovi izvoditi odgovorno i kvalitetno.

Do sada je u okviru programa energetske efikasnosti sa KfW-om izvršena rekonstrukcija i primjena mjera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrijednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona EUR.

Najčitanije