fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgoricu posjetilo 75 hiljada turista 

Podgoricu posjetilo 75 hiljada turista 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgoricu je za prvih šest mjeseci posjetilo više od 75 hiljada turista i ostvareno je oko 130 hiljada noćenja, što je oko 15 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine, saopšteno je iz podgoričke Turističke organizacije.

Oni su Pobjedi kazali da očekuju da rezultati za jul i avgust budu nastavak trenda rasta posjete.

Prema podacima Monstata, u junu je Podgoricu posjetilo 18,65 hiljada turista ili 8,83 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Ostvareno je 31,27 hiljada noćenja, odnosno 17,37 odsto više u odnosu na uporedni period.

Iz Turističke organizacije su kazali da evidentan rast broja noćenja govori u prilog tome da se turisti sve duže zadržavaju u Podgorici, koja postaje sve sadržajnija turistička destinacija.

“Zadovoljstvo je reći da Podgorica postaje dopadljiva i u turističkom smislu, kao glavni grad države kojoj je turizam glavna ekonomska snaga i strateško opredjeljenje. Ona se posmatra sa aspekta glavnog grada koji nema izraženu sezonalnost, koji je dinamičan tokom čitave godine i otvoren za sve posjetioce“, rekli su iz Turističke organizacije.

Oni su naveli da je profilacija glavnog grada MICE, odnosno destinacija kongresnog turizam, dok su dominantan profil posjetilaca upravo biznis turisti, po čemu Podgorica sve više postaje prepoznatljiva.

„Statusom članstva u ECM/ European cities marketing Podgorica se našla u društvu evropskih glavnih gradova i poznatih turističkih regija, što umnogome doprinosi njenom imidžu i dodatnoj promociji Crne Gore“, rekli su predstavnici Turističke organizacije.

Oni su saopštili da su zadovoljni ostvarenim turističkom progresom u glavnom gradu u posljednih nekoliko godina, što je uslovio niz faktora razvoja, među njima i razvoj turističkog proizvoda Podgorice.

“Svi segmenti u lancu vrijednosti i ponude u glavnom gradu sve više imaju sinergetski karakter, teži se i oblikovanju novih sadržaja turističke ponude, shodno zahtjevima turista, njihovim ukusima i trendovima turističkog tržišta”, poručili su iz Turističke organizacije.

Najčitanije