fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPodnijeli tužbu za zabranu dokapitalizacije Atlas banke 

Podnijeli tužbu za zabranu dokapitalizacije Atlas banke 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Većinski akcionari Atlas banke, koji su članice Atlas grupe, podnijeli su Privrednom sudu tužbu kojom traže privremenu zabranu dokapitalizacije, zbog, kako su naveli, kršenja prava postojećih dioničara nezakonitim postupanjem privremene uprave i Centralne banke (CBCG).

“Privremena upravnica Atlas banke, Tanja Terić, je 7. marta donijela Odluku o emisiji običnih akcija investitorima koji nijesu iz redova postojećih akcionara banke. Akcionari banke smatraju da je takva odluka nezakonita”, navodi se u saopštenju press centra Atlas grupe.

Zato su, kako se dodaje, podnijeli tužbu Privrednom sudu, sa zahtjevom da donese mjeru privremene zabrane privremenoj upravi Atlas banke da obavi dokapitalizaciju kojom se krše prava postojećih akcionara nezakonitim postupanjem Terić i CBCG.

“Kompanije u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, koje su većinski akcionari Atlas banke, ponovo su upozorile potencijalne investitore da osporavaju i da će osporavati sve dalje aktivnosti CBCG i privremene uprave u pravcu dokapitalizacije ili prodaje akcija postojećih akcionara”, rekli su iz Atlas grupe.

Oni su kazali da će iskoristiti sve zakonom dozvoljene mogućnosti za osporavanje takvih odluka ili bilo kakvih drugih aktivnosti usmjerenih na preuzimanje banke.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...